The London Series: WHERE TO EAT?

 

 

 

Je eet in London haast op elke hoek iets “tastefull” en er komen dagelijks tientallen smakelijke adresjes bij. Maar toch heb ik mijn favoriete ‘go-to’ restaurants en bars die ik MOET opzoeken als ik in de stad ben… Tibit’s is mijn absolute ‘fave’, samen met Daylesford, en ik droom er dan ook van ooit een gelijkaardig concept te mogen openen in Antwerpen. Dus let’s make a deal: jij test het uit de volgende keer als je in London bent en weet me te zeggen of je ook zo’n “vegan palace” wil in de buurt…

 

 

 

Tibit’s vegan kitchen. 12-14 Heddon Street, Soho

Vegetarisch, glutenvrij, lactosearm, veganistisch… ‘You name a diet’ en Londen heeft meteen 7 hotspots klaar. Bij Tibit’s bieden ze alle foodtrends in 1 buffet. Het concept is even eenvoudig als geniaal: je schept je bordje vol lekkers, laat het wegen aan de kassa en geniet van de rust op de binnenplaats te midden van de drukke winkelstraten rondom Regent Street. Voor wie kiezen een hel is, wordt deze eatery een uitdaging, want alles ziet er even lekker en gezond uit!

 

 

 

The GoodLife Eatery. Belgravia, Chelsea, Marylebone

Het drinken van groene sapjes was een aantal jaren geleden nog vreemd. Vandaag is een Juice Cleanse het nieuwe normaal. Zo ook in Londen, waar detox bars als paddenstoelen uit de grond rijzen. The Goodlife Eatery behoort echter tot een van de trendsetters in de wereldstad en combineert ontgiftende sapjeskuren met een soep of salade. Probeer zeker ook eens de vegan goodness bowl als juicing voor jou nog steeds een ver-van-mijn-bed-show is.

 

 

 

Daylesford Organic. Notting Hill, Marylebone, Gloucestershire, Pimlico

Te midden van de Cotswolds bouwde Daylesford Organic gedurende jaren uit tot een boerderij waar zelfs de rich and famous maar al te graag even uitrusten van de dagelijkse drukte. Die rust biedt de ecologische farm nu ook aan op verschillende locaties verspreid over London City. Naast boodschappen doen in een keurig vormgegeven buurtwinkel, kan je er terecht voor ontbijt, lunch of diner. Onze favourite van de kaart is sowieso het appel-perensap, recht vanuit de boomgaard.

 

 

 

Charlie’s. 59a Portobello Road, Notting Hill

Kleurrijke huisjes spotten vanachter een latte, doe ik – hoe kan het ook anders – bij Charlie’s op Portobello Road. Take-away coffee koop je letterlijk op elke hoek van de straat, waarom dan toch voor deze koffiebar kiezen? Ongetwijfeld omdat het zaakje Londen ademt. Zo eet je hier bijvoorbeeld gebak op serviesgoed waarop het gekende straatbordje van Charlie’s prijkt.

 

 

 

The Mae Deli. 21 Seymour Place, Marylebone

Toen Ella Woodwarth enkele jaren geleden ernstig ziek werd, besloot ze haar leven over een andere boeg te gooien. Door het samenrapen van verschillende diëten die haar werden voorgeschreven, creëerde ze haar eigen keuken. Een keuken die haar bovendien deed genezen van de – zogezegd – ongeneeslijke spierpijnen. Wat begon met YouTube filmpjes en recepten, groeide razendsnel uit tot een ware business. Met haar jonge leeftijd schreef Deliciously Ella (26) intussen 3 boeken, liggen haar proteïnesnacks in verschillende supermarktketens en bouwt ze samen met haar hubby Matthew aan een derde eetzaak.

 

 

 

Albion. 2-4 Boundary Street, Shoreditch

Ook hier wordt een supermarkt en eatery samengebracht onder 1 dak. Menig blogger checkt dan ook maar al te graag in op deze hotspot te midden van de trendy wijk Shoreditch. De hashtag ‘albionshoreditch’ op Instagram slingert een breed gamma aan beeldige foto’s van uitgekiemde maaltijden naar je hoofd. Neen zeggen wordt haast onmogelijk…